All Collections
Vue: Gen 3
Troubleshooting
Wire Harness - Installation Issues
Wire Harness - Installation Issues
Kevin Wanek avatar
Written by Kevin Wanek
Updated over a week ago

If you encounter an error like the one below, we have an discrepancy between the number of valid voltages being seen by the wire harness and the number of 200a sensors installed (You will only want 200a sensors installed on Live lines from the meter. No 200a sensors on Neutral).

09F1CF78-306C-4DE2-95D1-9ED2A418BB4B.png

The Vue 3 installation guide (available here or in the app) will outline the proper installation for these wires and begins on Step 8 of that guide (Page 16).

You will want your number of valid voltages captured by the Wire Harness to match the number of 200A sensors you have installed:
โ€‹
โ€‹Single Phase Systems: 1 x 200A sensor. Black Wire to breaker. Red, White, and Blue to Neutral

Split Phase/ 2 Phase Systems: 2 x 200A sensors. Black Wire to breaker (phase 1), Red Wire to breaker (phase 2), Blue and White to Neutral

3 Phase Systems: 3 x 200A sensors. Black wire to breaker (phase 1), Red Wire to breaker (phase 2), Blue Wire to breaker (phase 3), White to Neutral

If you think you have your wire harness set up correctly and are still receiving this error, make sure you do not have any of the Phase Wires (Black, Red, or Blue) hooked to breakers on the same phase of power. Double breakers (breakers with two switches in one slot) will be on the same phase of power:

mceclip0.png

Feedback and Suggestions

Our goal is to provide all of the information we can to help you manage your energy in better ways. If this article wasn't helpful, or we could be more clarifying on any points please reach out to the Customer Support team and we'll certainly work to improve these guides.

Did this answer your question?